rusztowania, rusztowanie, rusztowania katowice

Temat: krwinki białe-wyniki u chłopca 1,5 roku
Witam.Prosze bardzo o pomoc w interpretacji wyników.Synek miał robiona morfologie i rozmaz. Morfologia jest w normie. Oto wyniki rozmazu Granulocyty-pałeczkowate 6 -podzielone 30 -kwasochłonne 2 Limfocyty 62 opis:obecne pojedyncze cienie komórkowe.2...
Źródło: vegie.pl/viewtopic.php?t=4053



Temat: Niestety szpital...
  heja odebrałam dzisiaj wyniki kału i krwi.. Kał generalnie ok-nie ma pasozytow i cyst lamblii (oczywiście badanie powtórzę jeszcze raz), czekam na wynik badania w kierunku salmonelli... Krew-wszystko w normie oprócz OB po 1 godzinie 20 i granulocyty pałeczkowate 28 (a norma do 5).Może ktoś wie co to oznacza...bardzo się niepokoję... Syla i Hubi 24.09.2003
Źródło: forum.dziecko-info.com/showthread.php?t=161963


Temat: Morfologia krwi obwodowej
Morfologia krwi obwodowej: WBC - krwinki białe,leukocyty - norma:4,8-10,8 x 109/l (K,M) RBC - krwinki czerwone,erytrocyty - norma:4,2-5,4 x 1012/l (K),4,7-6,1 x 109/l (M) HGB - hemoglobina - norma:12-16 g/dl (K),14-18 g/dl (M) HCT - hematokryt - norma:37-47% (K),40-54% (M) MCV - średnia objętość krwinki czerwonej - norma:80-96 fl (K,M) MCH - średnia masa hemoglobiny w krwince - norma:27-31 pg (K,M) MCHC - średnie stężenie hemoglobiny w krwince - norma:32 - 34 mmol/l (K,M) PLT - płytki krwi,trombocyty - norma:150-450 tys./ul OB - opadanie krwinek w surowicy,opad krwinek - norma:do 12 mm/h (K),do 8 mm/h (M) CRP - białko C-reaktywne - norma:do 5 (K,M) Rozmaz krwi obwodowej: granulocyty obojętnochłonne postacie młode("młode"): - 1 % (0 - 0.1 G/l) postacie pałeczkowate ("pałki"): 3 - 6 % (0.18 - 0.48 G/l) postacie podzielone ("podz"): 55 - 65 % (3.4 - 5.2 G/l) granulocyty kwasochłonne (eos) 2 - 4,5 % (0.12 - 0.32 G/l) granulocyty zasadochłonne (baso) - ... jelit, niedoczynności tarczycy, chorobie Hodgkina. Wynik poniżej normy może się pojawić w ostrych infekcjach, ostrej gorączce reumatycznej, nadczynności tarczycy, ostrym zapaleniu płuc, stresie. •Eozynocyty (EOS) - zwiększenie ich wartości wywołują choroby...
Źródło: crohn.home.pl/forum/viewtopic.php?t=3175


Temat: Wyniki badań-proszę o analizę.
usg jajników i macicy i nic nie wykazało.Postanowiłam więc zrobić ponownie badania krwi z markerem i próby wątrobowe. Morfologia krwi: Leukocyty 7,1 norma: 3,8-10 flaga- Erytrocyty 5,2 3,7-5,1 h(high) Hemoglobina9,7 12,0-16,0 ... Bilirubina całkowita 7,56 min-,max 21 Fosfataza zasadowa 74 norma: 30-120 GGTP 9 min-,max 38 Amylaza w surowicy 24 norma:22-80 CRP,półilościowo: CRP 0,10 norma: 0,00-5,00 Wirus zapalenia wątroby typ C: Przeciwciała anty-HCV wynik:ujemny CA-125 7,51 norma:0,00-21,00 W końcu poszłam normalnie do lekarza rodzinnego z tymi wynikami.Nadal mam problemy z wypróżnianiem się głownie są to zaparcia (co jakiś czas występują biegunki).Stan ten utrzymuje się ... wynik 3 razy dodtani zakres wart ref ujemny! (baaaaardzo się tym martwię ) Lamblie w kale(ELISA) wynik : ujemny zakres wart ref: ujemny Markery: CEA: wynik: 0,67 norma: 0-5 Ca 19,9 wynik: 5,13 norma : 0-37 Rentgen płuc:Pola płucne i sylwetka sercowo-naczyniowa bez zmian rtg. Byłam też u nefrologa , oto jego diagnoza: Nie stwierdzam żadnej choroby nefrologicznej.anemia z niedoboru żelaza do wyjaś.nienia . Pełna diagnostyka przewodu pokarmowego i gospodarki żelaza,ew.hemoglobiny,ginekolog. Morfologia: Biochemia: mocznik 3,0 mmol/l norma: 2,5-6,1 kreatynina w surowicy 79umol/l norma:54-106 żelazo w surowicy: 2,8 umol/l ? norma:6,6-30,4 sód w surowicy 140mmol/l norma: 137-145 potas w surowicy 4,6 mmol/l norma: 3,6-5,0 Immunochemia: TSH 1,796 ulU/ml norma 0,270-4,700 Morfologia krwi obwodowej: WBC 6,1 tys/ul norma: 4,0-10,0 RBC 5,30 mln/ul norma: ? 4,00-5,20 HGB ... n:?6,1-17,0 MPV 10,60 fl n: 6,80-12,00 P-LCR 32,8 % n: 6,0-43,0 Mikroskopowy rozmaz krwi: [/i]Neutrofile pałeczkowate 1 % norma: 1-5 Neutrofile segmentowane 73% norma:?45-70 Granulocyty kwasochłonne 3 % norma:1-5 Monocyty 3 % norma:2-8 Limfocyty 20% norma: 20-45 Odczyn Biernackiego 5mm/h norma: <12,0 Płytki krwi metodą manualną: Płytki krwi 311,0 tys/ul norma: 140,0-440,0 Retikulocyty 7,0 %o norma:5,0-15,0 mocz-badanie ogólne: barwa: jasnożółty przejrzystość lekko mętny ciężar właściwy 1,005 g/ml norma: 1,005-1,030 leukocyty negatywny azotyny negatywny ph 6,0 norma: 5,0-7,0 krew negatywny białko negatywny glukoza w normie kwas askobinowy negatywny ciała ketonowe negatywny urobilinogen w normie...
Źródło: crohn.home.pl/forum/viewtopic.php?t=7715